Studentilor din Cluj, viata buna se traieste in Hasdeu! Locul unde intalnesti oameni frumosi, in care termini o carte in doua zile si dupa fiecare pagina data admiri tinutele fetelor care vin sa invete in salile de lectura, unde iti faci visele cu printi inainte de a intalni zmeii, gossip-urile, povestile despre sesiuni cu nopti albe si zile…fripte.

Hasdeul ma face sa ma gandesc la Frumusetea inceputurilor, a ingerilor din zapada facuti cu omul drag, moment desprins din minutul 40 din filmul preferat, alinarea fetelor care si-au pierdut timpul si diminetile la telefon cu iubitii din alte orase…mancarea scumpa de la cantina cand iti iei si desert si suc, pe langa felul principal, bisericutele unde te rugai sa iti treci examenele cu note mari, sa fie mandra mama de tine, scarile urcate si coborate, coborate si urcate dupa venirea din club…Momente.

Momente de tacere si de evocare acum. Locul tineretii. Piezisa, rasetele cu fetele, scrisul la revista, pizza pentru studenti, restaurantul japonez din spatele caminelor cand invatai sa mananci cu betele, spectacolele live cu muzica superba ce se auzea extrem de bine (mai ales) in sesiune, iubire pe versuri de Blaga, invatate in liceu…visare.

Indeplinire de dorinte. Si eu. Si tu. Si ceilalti mii de oameni frumosi care au acelasi sentiment despre casa Hasdeu. Unde cinci suflete deveneau unul cand vorbeau despre planuri de viitor, facultati dorite si alegeri ratate, despre iubiti, despre prietenie. Cutia de viata in care strangi amintiri pentru o vesnicie…de la Cluj, de la dragul nostru Cluj…