Ma trezesc primul. Vad rapid o lumina acolo unde mama imi face “buna dimineata”, nu stiu exact cum le zice…ca si cum ar fi de 2 ori perdele, dar sunt mai groase, le da la o parte si avem soarele in casa.
Asa ca, daaa, repede, repede, nu mai am stare si incep sa ma duc cand la unul, cand la altul.

Zau, de ce oamenilor mari le e ataaaat de greu sa se trezeasca dimineata? E o zi noua si cum zice un prieten de-al meu: “e lumina”. E tiiiimpul sa ne trezim. Hai, ajuta-ma, muta raza mai inspre mama…ea e aia mai somnoroasa.

Hi, hi, uneori imi reuseste sa ii trezesc pe amandoi deodata si sunt cel mai fericit. Ne dam pupici toti trei si ea e asa ciudata, tine asa mult la partea asta si la aia cu perdelele perdele.
Pai nu…ti-am zis ca nu pot retine cum le zice. Spune repede si cum e inca somnoroasa si imi rade in acelasi timp, oricat incerc eu sa o fac sa repete, ea imi spune doar: “da, dragul meu, soarele. Da, dragul meu, lumina.” Si imi vine sa zic: “bine, maaama, dar astea cum se numesc?”. Dar cred ca va trebui sa mai astept cateva dimineti bune pentru asta.

Hai, iti povestesc?
Da, stiu ca si tu ne vezi, insa uneori si tu esti cam somnoros, de noroc ca aproape va trezesc eu pe toti trei.
Atunci cand merg cu mama si tata dincolo, incepem sa ne jucam si ii aud repede cum se hotarasc ce sa imi dea sa pap. Mai, noroc ca am invatat sa arat cand vreau prune si cand vreau struguri. Sau unt. Ah, unt. Da, merci pentru repetitii!
…Apoi ei isi fac ceva culoarea pamantului si beau din pahare prin care nu se vede. Ciudat. Oamenii mari sunt ciudati uneori. Bine, stii ca nu e asa in fiecare dimineata. Daaaaar, daca reusesc sa ma trezesc eu mai repede, un-doi rezolv sa avem timp muuuuult si de asta. Ciudat, nu?
Ei, pai cum de unde am auzit cuvantul? Din cartea cu Micul print. Apari si tu in carte, dar cand apui. Cica lui ii plac apusurile.
Da, stiu, eu te vad acolo sus pe cer seara cand ma joc in parc sau imi fac plimbarea, cum o face tata sa sune – boem.
Imi place de tine. Sa stii. Ca esti galben. Si rotund. Pentru ca esti simplu. Si cica lucrurile rotunde sunt mai simple. Deci e clar de ce esti facut asa. Sa te inteleg si eu si cel mai mare savant. Hai sa iti zic ceva amuzant. O data, dupa ce am adormit, tata a intrebat-o pe mama daca stie de ce capacele de la gura de canalizare sunt rotunde. Si se pare ca daca ar fi fost patrate, ar fi existat posibilitatea sa nu fie compatibile prin orase, efectiv sa nu se potriveasca perfect cu gura de canal.
Deci de asta esti tu rotund. Sa fii bun de imbratisat. Fa-te un pic mai mic, inca nu te pot cuprinde. Trage si tu un pic burta, ia exemplu de la Mos Nicolae.

Asa isi imagina soarele de pe cer ca i-ar raspunde copilul ce striga “tata” cand il vede pe cel drag aproape, in vreme ce il lasa sa ii mangaie mana cu raza sa.
Asa isi imagina el, soarele, ca ar sta…de vorba cu Soarele nostru.

Sa aveti parte de zile pline de soare si iubire.

Photo: Dreamers Foto