Iubesti garofitele roz si rujul rosu pe buze, un mic-dejun la pat si recitirea basmelor in care inca mai crezi.

Il iubesti pe Tom mai mult decat pe Jerry si iti place mai mult stilul vestimentar adoptat de Sarah Jessica Parker decat cel adoptat de Angelina Jolie…dar cand e vorba sa privesti inlauntrul tau…iubesti mai mult Amurgul gandurilor de Cioran sau Criticilor mei de Eminescu? Citesti mai des Alice Nastase sau ultimul articol de pe Merele Anei? Iti amintesti mai des de Rosu si Negru sau de Necazuri la 13 ani?

Keep_Calm-wallpaper-8376094

Tu in ce te regasesti in timpurile noastre? In basmele lui Ispirescu sau in Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi? Iti amintesti de Ion si de Amandoi din cartile lui Rebreanu sau de Veronika se hotaraste sa moara, cand era la moda Coelho?

Si poate uneori esti ca in Baletul mecanic de Petrescu sau descrii lucrurile ca in cartile lui Honore de Balzac…poate te intrebi si tu Quo vadis?  Si mai pui si un “Domine” si il recitesti pe Henryk Sienkiewicz.

Si totusi…te poate emotiona ceva mai mult decat Memoriile lui Anania? Te retrezeste la viata frumoasa pe care uiti ca o ai Jurnal  de Oana Pellea?

Mai esti si tu adesea, poate, In cautarea timpului pierdut. Si mai simti si tu iubire ca in Adam si Eva. Mai rasfoiesti si tu Suflete tari sau Pacat. Si te mai ademeneste si Prima Iubire a lui Turgheniev.

Si poate, uneori, ar trebui sa iubesti mai des mirosul cartilor si apa rece pe piele…chiar si fara provocari de a reciti on-line Micul Print…

2014-09-02 13.33.29

foto 1: Zedge