Imi aduc aminte de copilarie, cand aveam clipe in care ne strangeam toti ai casei si fiecare din familie citea ceva, intr-o liniste frumoasa, asezati pe coltar sau mocheta, pe langa brad.  Am avut si momente de acelea speciale, speciale de tot…pe care vreau sa le daruiesc si eu la randul meu, sa ma ingrijesc de ele.

Imi umplu sufletul de bine si azi.
Azi, cand  e atat de greu sa iti aprobi un astfel de ragaz. In care sa stai. Sa traiesti clipa, Carpe diem-ul ala pe care toti il stim din latina. Sa te bucuri de un moment, oricare ar fi acela. Enjoy today. 
In care sa iesi pe balcon sau in curte (dupa noroc) si sa respiri aerul asta de iarna. Zici ca iti aduce sanatate pe loc, nu?
In care sa mergi la un concert de colinde si sa te bucuri de traditia pe care o lasa marii artisti in urma lor. Sa iti faci poze cu ei, ca pe vremuri, si mai, mai sa le ceri un autograf, tot ca pe vremuri.
Am facut bradutul mai repede anul asta. De obicei, doar in 23 sau chiar in 24 decembrie il impodobeam. Dar am hotarat asa, tot din lipsa de bucuria pe care ar trebui sa o simtim sau traim acum. Sa gasim momentul acela de bine, candva in decembrie, tot pentru ca uitam sa ne oprim sa ii vedem luminitele stralucind sau sa mai furam de pe-o creanga o bombonica.
Voi cand erati mici cum traiati Craciunul?
Cum il traiti astazi?
Voi cand erati mici ce colinde preferate aveati? Cine va aducea pacea in case?
Voi cand erati mici, in ce zi impodobeati bradul si ce liste faceati Mosului?
Cate bomboane mai aveati efectiv in pom in ziua de Craciun? Da, alea ce le gaseati in magazine pe vremuri, de zici ca numa’-n ciuda noastra nu erau asa gustoase. Erau mancate pana la urma chiar si asa, nu? La un moment dat, cand nu mai erau prajituri.
 
Amintiti-va sa multumiti Cuiva pentru ca sunteti astazi aici, sanatosi.
Luati-va ragazul asta. Printre prajituri, impachetat de cadouri, goana dupa ultimele cumparaturi, “sfada” ca a stat peste program sau ca a uitat nuca de cocos de pe lista.
‎Mergeti cu colinda. Cumparati cadouri simple, care arata atentia pe care le-o dati celorlalti. Oferiti-le pe langa si un pic de bucurie, un pic din traditie.
Luati-va ragazul asta de “Traieste Craciunul”. Sus, boieri, nu mai dormiti!
 
 
Photo Credit: pinterest.com