“Cand Dumnezeu vrea sa infaptuiasca ceva frumos incepe cu o dificultate, pentru ceva extraordinar incepe cu o imposibilitate”, imi spune Adriana cand o intreb cum se incarca cu energie pozitiva pentru zilele mai dificile.

 

Avem adeseori hopuri peste care trebuie sa trecem in viata

 

Adriana a ramas in scaun cu rotile in jurul varstei de 18 ani, perioada in care visurile ei au prins un alt tip de contur decat ale celorlalte persoane majore. Mai multa putere, mai multa responsabilitate.

“Inainte sa raman in scaun eram mai fragila, acum sunt o femeie puternica, pregatita sa faca fata oricarei provocari”

Dincolo de cortina ridicata

In urma cu cativa ani, ma aflam pe holul de la Opera Plaza din Cluj, pregatita sa particip la Atipic Beauty. Cochetand cu televiziunea si cu radioul, am fost chemata alaturi de inca 9 fete din Cluj sa promovam frumusetea  alaturi de 10 fete in scaun cu rotile.

M-am tot invartit si m-am sucit, e al naibii de tare sa ajungi undeva unde nu cunosti pe nimeni si sa nu pari stanjenita, mai ales cand cei pe care-i cunosti iti zic: ajung mai tarziu! 

Am “nimerit” la masa la care statea Adriana si efectiv ne-am inteles atat de bine, incat in momentul defilarii zici ca ne stiam de-o viata. A fost o zi extrem de faina, cu momente hazlii.

Cata nevoie avem de lectii de viata

Alaturi de Adriana, care este joviala si extrem de puternica, nu am simtit decat ca a fost nevoie sa o cunosc pentru a primi EU o parte din curajul ei.

Apoi, cand a avut loc Atipic Beauty la Iulius Mall, am mers sa ne reintalnim si o data la ceva vreme, ne intrebam ce facem si ce mai e nou in viata noastra. Adriana participa de fiecare data la Atipic Beauty datorita scopului acestui proiect “acela de a fi acceptati de societate m-a facut sa particip cu drag”. Desi de fiecare data are emotii foarte mari cand este pe scena, mesajul transmis spune ca o inspira “si anume : suntem oameni normali numai ca ne deplasam altfel, handicapul vostru sufletesc este mai mare decat handicapul nostru fizic”.

Uneori uitam sa fim alaturi de oamenii din jurul nostru. Si nu este nevoie de foarte multe lucruri.

”O persoana cu dizabilitati are nevoie de accesibilitate, respect , normalitate

Cand vine vorba de schimbarile care considera ca trebuie sa fie realizate pentru ca spatiile publice sa fie mai friendly pentru persoanele in scaun cu rotile, Adriana isi doreste “sa fie accesibile. Sunt multe restaurante, baruri, spitale, cabinete, magazine, institutii publice sau de stat care au rampe de acces imposibil de utilizat”.

In prezent, Adriana lucreaza ca agent vanzari si instructor de viata independenta. Acasa, afirma ca a fost nevoie sa investesteasca pentru a-si crea confortul necesar “prin accesibilitate si multa bunavointa, alaturi de imaginatie”. Iubeste si este iubita de 8 ani de zile, prietenul ei fiind alaturi de ea la evenimentele Atipic Beauty de cate ori reuseste.