Stiti acel moment cand distribui o postare de pe Inspectoratul de Politie Judetean Cluj si e de bine?

Asa a fost si in cazul meu, cand Alexandru Ionasc se intampla a fi si omul care imi aminteste unde poti sa ajungi profesional, atunci cand lupti pentru ceea ce iti doresti cu adevarat. Si care in randurile de mai jos ne spune cum se face ca viata de artist cu cea de inspector principal din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sa se potriveasca atat de bine.

 

Alex, este ca in filmele politiste pana la urma cariera pe care ai ales-o?

Da si nu …
Investigatia in sine, dar si cazurile de care te lovesti pot fi uneori asemanate celor din filmele politiste, insa impactul psihologic al lucrurilor pe care le vezi, impreuna cu oboseala cumulata in noptile pierdute la munca, te fac sa te gandesti la faptul ca de cele mai multe ori viata bate filmul.

Cum faci ca dupa job sa nu mai ramai “inspectorul de la omoruri”? Te poti deconecta? 

Da, de cele mai multe ori reusesc asta. Am invatat in timp sa ma deconectez. La inceput obisnuiam “sa duc” cazurile cu mine acasa. Si acum mai patesc asta uneori, mai ales cand am dosare pentru care nu gasesc solutii. Muzica, motociclismul si sportul ma ajuta foarte mult in acest sens.

Si…cum imbini viata profesionala cu scena? Ai plecat vreodata de pe scena direct la un caz? Sau invers?

Cele doua profesii se imbina atat de bine tocmai pentru faptul ca sunt atat de diferite. Astfel ca, dupa zile grele de munca pot sa urc pe scena si sa ma incarc cu energie pozitiva de la oamenii care ma asculta, lucru care ma face sa uit de oboseala, fiindca ambele job-uri sunt destul de solicitante. E destul de greu si imi ramane destul de putin timp liber pentru alte activitati, insa nu ma plang. Fac ceea ce imi place! Intelegerea foarte buna pe care o am cu colegii de la munca imi permite sa nu amestec cele doua job -uri si sa le indeplinesc foarte bine pe amandoua.

Pe langa job si concerte, cum arata viata ta?

Viata mea este ocupata in proportie de 70-80% de cele doua profesii. Timpul ramas il petrec pe motocicleta calatorind prin tara, in sala de fitenss, citind, sau in oras cu prietenii.

Din bagajul cu vise si visuri, ce mai ai de despachetat pentru acest an? Si ce ai in plan pentru 2019?

Am realizat destul de multe pe plan profesional in acest an. In ianuarie am fost desemnat Ofiterul de Politie al Anului in judetul Cluj pentru anul 2017, apoi in iunie am promovat concursul pentru Seful Biroului Omoruri la Politia Judetului Cluj. E o raspundere pe care mi-o asum cu tot sufletul si priceperea mea si sunt mandru de faptul ca am ajuns aici.

Totodata, mi-am finalizat studiile de masterat la UBB, pe Securitate Internationala. In 2019 nu am nimic planificat, insa am de gand sa profit de orice oportunitate imi va scoate viata inainte, fara sa fac pasi inapoi.
A, da… avem in lucru o piesa proprie cu Trupa Reea. Sper sa fie o surpriza placuta pentru toti prietenii nostri ! In 2019 o vom lansa in online.

 

Later Edit: Fetelor, respirati. Aceasta postare este facuta cu acordul sotului meu.

Later Edit 2: Fetelor, respirati. Va fac cunostinta cu el.